featured știri

Soluții naturale pentru combaterea depresiei

În cazurile severe, cel mai probabil medicul specialist va prescrie un tratament medicamentos specific, în lipsa acestuia depresia putând să se înrăutățească. Dar, pentru cazurile ușoare ori moderate, folosirea de antidepresive naturale poate fi mai utilă. Motivul este acela că antidepresivele și anxioliticele folosite în tratarea depresiei au numeroase efecte secundare, inclusiv tulburări psihice, sexuale, și pot da dependență. Fitoterapia este o soluție naturală pe care o poți folosi în caz de depresie ușoară ori moderată:

  • Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recunoaște de multă vreme eficiența florii de sunătoare împotriva tulburărilor de dispoziție. Trebuie să ai grijă, însă, pentru că poate interfera cu anumite medicamente, de la contraceptive la anticoagulante.
  • Rhodiola, la rândul ei, are proprietăți anxiolitice. Mai precis, rădăcina sa conține un ingredient activ care luptă împotriva depresiei.
  • Extractul de gențiană, foarte util în stimularea ficatului și în susținerea sănătății digestive, este indicat și în stările de deprimare ușoară.
  • Semințele de griffonia simplicifolia conțin o moleculă care stimulează producția de serotonină, hormonul fericirii. În plus, ajută la diminuarea poftei de dulce, de obicei asociată perioadelor de deprimare.
  • Muștarul sălbatic este eficient în caz de melancolie bruscă și profundă, lipsă de vitalitate și tonus. Muștarul sălbatic ajută la recăpătarea unei stări pozitive interioare.
  • Şofranul este compus din peste 150 de ingrediente active și poate fi la fel de eficient ca un antidepresiv convențional, fără efectele secundare ale acestuia.
  • Uleiul esențial de verbină exotică este util în cazul stărilor de deprimare. Este sedativ și antiinflamator și contribuie la eliminarea gândurilor negre.
  • Suplimentele alimentare adaptate te pot ajuta la restabilirea mijloacelor fiziologice ale creierului pentru a lupta în mod natural cu depresia ușoară. Este însă bine să ceri sfatul unui specialist atunci când folosești tratamente din plante, pentru stabilirea dozajului și o evaluare a eventualelor efecte secundare.

 

 

Sursă foto – womenalfa.com

S-ar putea să-ți mai placă și...