Dietă și sănătate featured știri

Tratamente naturale pentru piele foarte uscată

Căldura și expunerea prelungită la soare nu fac bine tenului tău. Folosește Tratamente naturale pentru piele foarte uscată.

Cauzele uscării pielii sunt multiple. ”În cazul deshidratărilor generale, prin ingerarea insuficientă de lichide, tenul se ridează, iar pielea devine flască”, observă acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor. ”În toate cazurile legate de afecţiunile pielii și în special ale tenului, recomandarea noastră este de a apela la un consult dermatologic efectuat de medici specialişti. Nu uitaţi să folosiţi și tratamentul intern, pe lângă cele câteva recomandări sumare pe care le vom face”, adaugă farmacistul.

Tratamente naturale pentru piele foarte uscată. Baia cu fulgi de ovăz

Baia cu fulgi de ovăz poate ajuta la reducerea pruritului și calmează pielea. De asemenea, ajută la combaterea uscăciunii prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și previne deshidratarea. În plus, ajută organismul să scape de toxine. Umple cada cu apă caldă și presară un pumn de fulgi de ovăz. Stai în cadă timp de 15 minute. Aplică o cremă hidratantă pe pielea umedă. Bucură-te de această baie liniștitoare o dată sau de două ori pe săptămână.

Oțetul de mere

Se amestecă cantități egale de oțet de mere și apă. Aplică loțiunea pe piele și las-o să se usuce la aer. Apoi, clătește cu apă călduță. Șterge-te ușor cu un prosop moale. Aplică cremă hidratantă. Poți face acest procedeu de două ori pe zi. De asemenea, amestecă două lingurițe de oțet de mere natural și miere într-un pahar cu apă. Bea acest amestec de două ori pe zi.

Mănâncă sănătos când ai pielea foarte uscată

Pentru a scăpa de pielea uscată, este nevoie să o hrănești de la interior. Asigură-te că ai o dietă sănătoasă și nutritiva. Include alimente bogate în acizi grași Omega 3, cum ar fi somonul, uleiul de pește și semințele de in. Acești acizi grași sănătoși ajută tenul să rămână hidratat.

De asemenea, proteinele și alimentele bogate în vitaminele E și C sunt bune pentru piele. Utilizează ulei de măsline extra virgin sau ulei de nucă de cocos pentru gătit. Alimentele fermentate, cum ar fi kefirul și iaurtul, pot fi, de asemenea, de ajutor. Evită citricele și produsele lactate omogenizate, care pot agrava simptomele. De asemenea, evită alimentele procesate, făina albă, zahărul și ingredientele artificiale.

Bea multa apă!

 

 

Sursă foto – skindark.com

S-ar putea să-ți mai placă și...