Rețete știri

Rețetă – Chipsuri făcute de bunica, coapte pe plita sobei

Ingrediente – Chipsurile bunicii

  • Aluat de taietei

 

Preparare

Chipsurile bunicii

Se pregateste un aluat de taietei dupa reteta de aici (dintr-un ou si 100 gr faina va iese o farfurie de chipsuri). Se intind foile si se usca exact ca la taietei.

Se taie foile bucati cat sa intre in tigaia pe care o folositi la prajirea lor.

Se incinge bine o tigaie (preferabil de fonta, de fonta era si plita bunicii mele). Se da focul la mediu spre mic.

Se coc bucatile de aluat cate 1 minut / parte. Dupa ce le asezati in tigaie veti vedea ca apar bulinute mici pe toata suprafata. Nu le intepati cu furculita, le lasati sa se umfle. Cand le intoarceti toate bulele vor fi rumene. Mai lasati 1 minut pe cealalta parte sa se usuce bine.

Sunt bune imediat, dar raman crocante si a doua zi.

 

 

Sursă foto – jom.com

S-ar putea să-ți mai placă și...