featured Povești știri

Cea mai bătrână persoană din lume a împlinit 119 ani

Japoneza Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume, a împlinit duminică, 2 ianuarie, 119 ani, a relatat Kyodo News

Femeia, care a trecut prin gripa spaniolă din 1918 și prin ambele războaie mondiale, şi-a sărbătorit ziua de naştere în sud-vestul Japoniei, unde este cazată într-un cămin de bătrâni. Potrivit familiei, femeia născută la 2 ianuarie 1903 speră să mai trăiască un an, până la 120 de ani. Asta a fost dorința de ziua ei. Tanaka interacţionează cu angajaţii căminului prin gesturi şi deseori se provoacă pe ea însăşi rezolvând puzzle-uri cu numere. Printre personalităţile care s-au născut în acelaşi an cu Tanaka se numără scriitorul George Orwell, care a murit însă în 1950. Kane Tanaka a fost inclusă în martie 2019 în Guinness World Records în calitate de cea mai în vârstă persoană în viaţă din lume. Ea avea atunci 116 ani. La 117 ani şi 261 de zile, Tanaka a devenit cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată în Japonia.

În Japonia, femeile au o speranță de viață de 87 de ani, față de 81 de ani în cazul bărbaților, potrivit datelor guvernamentale publicate în iulie 2020.

 

 

Sursă foto – bbc.com

S-ar putea să-ți mai placă și...