featured Povești știri

Pentru o relație perfectă este nevoie ca cei doi să fie imperfecti

De cele mai multe ori în disperarea de a fi cu cineva, exista tendința de a acționa posesiv, sa vrei sa controlezi totul pentru a nu sfârși abandonata însă acest lucru nu face altceva decât sa înrăutățească lucrurile, sa te îndepărteze de cealaltă persoana și totodată sa îți scadă stima de sine.

Relație după relație nu faci altceva decât sa atragi același gen de persoane și sa ajungi la același gen de conflicte ceea ce te face sa dai vina pe celalalt, pentru ca este mai ușor asa.

De ce sfârșești mereu îndrăgostindu-te de același tipar de bărbați nepotriviți ție sau indisponibili? Ce este în neregula cu tine și de ce nu te vindeci?

Răspunsul este mult mai simplu decât crezi, este vorba despre iertare.

Lăsând resentimentele sa se transforme în ura nu faci altceva decât sa ai un fals sentiment de putere și iluzia de protecție împotriva durerii, dezamăgirii, înșelăciuni și trădării.

Trebuie sa vezi dincolo de toate aceste emoții și trăiri și în loc sa cauți vinovați sau sa îți suprimi și transformi sentimentele, încearcă sa îți îndrepți atenția către tine, nu ai nevoie de iertarea celorlalți însă, în schimb ai nevoie sa te ierți pe tine.

Toate aceste lucruri au o cauza mult mai profunda și în general vin din copilărie, în urma experientelor avute cu unul dintre părinți, poate au fost prea aspri, nu au știut să-și arate dragostea sau sa te susțină și acorde încredere.

Încearcă sa identifici problema și sa înveți sa te ierți și sa nu te simți vinovata, învață din greșelile pe care le-ai făcut: scrie pe o foaie ceea ce crezi ca ai făcut greșit cu respect la propria persoana sau la oricine altcineva și cere universului iertare dar cel mai important, iarta-te pe tine, elibereaza toată presiunea cumulata de-a lungul timpului și da drumul, sa drumul tuturor resentimentelor și emoțiilor negative, curata-te de tot ce e toxic în viata ta spre a găsii vindecarea.

Astfel inima ta este împăcată știind ca ai ceva mai mult de oferit într-o relație decât proiecțiile și resentimentele tale din trecut, care nu au nici o legătură cu persoana cu care te afli.

Odată ce elimini durerea din viata ta îți dai seama ca într-un fel, acele relații nesănătoase îți oferă indicii despre ceea ce ai nevoie, și anume vindecarea prin iertare.

Trebuie sa recunoști ca ești perfect imperfecta, sa încerci sa îti vindeci durerea și ca iertarea este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ți le poti face, ție sau oricui altcuiva.

 

 

Sursă foto – pixabay.com

S-ar putea să-ți mai placă și...