featured Rețete știri

Friptura regelui Carol I – rețetă bavareză

Primii doi regi ai României, Carol I și Ferdinand, sunt unele dintre cele mai iubite personaje ale istoriei noastre. Dincolo de modul în care istoria îi prezintă ca oameni politici, aceștia apar în memorii și cu fața lor umană. Unul dintre momentele care îi înfățișează astfel este când familia regală se afla la masă. Regele Carol I prefera friptura de porc în stil bavarez.

Ingrediente

Ceafa de porc la gratar

4 felii ceafa de porc (de cca 2 cm grosime; de 160 gr fiecare)

1/4 lime

 

Marinată

2 linguri condiment adobo

1 lingura boia dulce

1-2 ardei iuti uscati (optional)

3 catei usturoi

4 linguri ulei

50 ml apa

1 lingura otet

 

 

Preparare – Ceafa de porc în stil bavarez

  • Preparam marinata: daca ati optata pentru o marinata picanta si vreti sa puneti ardeiul iute (cu sau fara samburi) trebuie sa-l prajiti intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se prajeste pana coaja incepe sa se rumeneasca si vedeti ca iese fum din tigaie.
  • Puneti adobo, boiaua si ardeiul iute prajit in masina de cafea si macinati bine.
  • Adaugati peste condiment, usturoiul strivit, uleiul, apa, otetul si amestecati.
  • Puneti carnea in marinata, avand grija ca fiecare felie sa fie acoperita si lasati la marinat intre 4 ore si 1 zi, la frigider.
  • Incingeti tigaia grill (fara adaos de grasime) la foc mare timp de 3-5 minute. Trebuie sa fie super incinsa!
  • Puneti carnea pe gratar si prajiti cate 3 minute pe fiecare parte.
  • Scoateti-o pe o farfurie si lasati sa stea 3 minute.
  • Serviti si amintiti-va sa turnati deasupra sucul lasata de carne in farfurie in care amestecati 1 lingurita suc de lime. Ca si garnitura: o salata asortata simpla.

 

 

Sursă foto –

S-ar putea să-ți mai placă și...