Dietă și sănătate featured știri

La un pas de moarte din cauza reacției extreme la frig. A ieșit din duș și a intrat brusc în șoc anafilactic

Un bărbat de 34 de ani s-a aflat la un pas de moarte, după ce a avut o reacție extremă la frig. Bărbatul a ieșit de la duș și s-a prăbușit pe podea, unde l-a găsit familia sa.

Tremura, avea pulsul crescut, tensiunea foarte mică, transpira abundent și era în șoc. A fost dus de urgență la spital, unde i s-au administrat oxigen, adrenalină și alte medicamente pentru sistemul imunitar și reacția alergică. Corpul îi era plin de urticarie, au povestit medicii, conform Science Alert.

Ulterior, familia sa a povestit că bărbatul avusese și în trecut reacții extreme la frig, însă niciodată nu a intrat în șoc anafilactic, așa cum s-a întâmplat acum.

Recent, acesta se mutase împreună cu familia din Micronezia în Colorado, unde e mult mai frig.

În mod normal, un șoc anafilactic apare după ingerarea unui aliment la care pacientul are alergie sau în urma unei înțepături a unei insecte. Astfel de cazuri, de reacție extremă la frig, sunt o raritate. Un studiu arată că la populația din centrul Europei prevalența ar fi de 0,05%.

În cazul pacientului de față, acesta a fost supus testului cu cubul de gheață, care implică plasarea unui cub de gheață pe piele timp de aproximativ 5 minute. În cazul în care pacientul dezvoltă o umflătură roșie pe pielea care a luat contactul cu cubul de gheață, atunci reacția la frig este certă, se arată într-un raport publicat de The Journal of Emergency Medicine.

 

 

Sursă foto – medicine.com

S-ar putea să-ți mai placă și...